Закон за българския език обсъждат днес в Парламента. Медиите вкарват чуждици,

...
Закон за българския език обсъждат днес в Парламента. Медиите вкарват чуждици,
Коментари Харесай

Костадинов от Парламента: Специална институция трябва да отговаря за опазването на българския език

Закон за българския език разискват през днешния ден в Парламента. 

" Медиите вкарват чуждици, на всички места до неотдавна се говореше за Ковид- рецесия, ковид- заболели, можеше да е грип, това не се регламентира от Института по български език, той няма тези пълномощия. За това беше този законопроект, който един ден ще стане факт. Трябва да има закон. " - изрече се Костадин Костадинов от Възраждане и продължи: 

" Има лозунг: Без език няма националност и страна. Задължително е приемането на подобен законопроект. В нашата страна царува вакханалия. Българският език е изтласкан в периферията. Не е навлязъл напълно англиският език, в България е въведено двуезичие. Всичко се дублира на британски. Всяка държавна институция е преведена на британски.

Веят се и непознати флагове, очевидно има разпад на държавността. Първите конфликти в Македония започнаха на етническа основа. 

В Германия има Гьоте институт, Във Франция - институт Сервантес, те пазят езиковата непорочност. Това са международни култури, ние сме най-старата страна в Европа, а нямаме подобен институт, до момента в който имаме какво да покажем. Ние имаме потребност от институция, която да пази езика ни от непознати въздействия. 

Езиците могат да бъдат смазвани. Да не одобряваме забележимите неща за даденост. Свободата и езикът не са даденост. Днес ги има, на следващия ден ги няма. Те би трябвало да бъдат извоювани. Преди 1000 години българският език се е приказвал оттатък Карпатите, а сега виждате до какво състояние сме се докарали. "  
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР